LED-lampor för konsumenter och proffs

Det har nog inte undgått någon som köpt LED-belysning att det går att köpa i alla möjliga prisklasser. Tillverkarna har ofta valt att släppa produkter i olika produktserier så att den som köper lite mer vet vad som ska förväntas och därmed också vilket priset är.

Det finns rätt stora skillnader mellan produkterna i de olika serierna även om de till ytan kan se rätt lika ut. Två av våra varumärken som tydligt gör skillnad på professionella och konsumentprodukter är Verbatim och Philips.

LED MASTER LEDSpotMV

Philips Master LEDspotMV är del av det professionella sortimentet från Philips. Den ser delvis ut som konsumentsortimentet, men det finns några stora skillnader mellan dem. För hemanvändare har man valt att jobba framför allt med de varmvita färgerna och har ett fåtal alternativ med hur kraftigt ljuset är. På den professionella sidan har man däremot möjlighet att välja bland fler olika färgtemperaturer, olika spridningsvinkel och ett brett utbud av olika ljusflöde. Det finns dessutom möjlighet att välja dimbara LED-lampor för alla socklar. Man kan t.ex. välja mellan 20, 25 och 40  graders spridningsvinkel medan det för konsumenter bara finns 36 graders spridningsvinkel.

Andra skillnader är givetvis kvalitén på de komponenter som använts. Det avspeglar också livslängden på produkterna. I en butik eller restaurang kommer man använda dem betydligt mer än de genomsnittliga 3 timmar per dygn som är vanligt i hemmamiljöer. Det högre priset går relativt lätt att motivera med tanke på de bättre egenskaperna och att man inte behöver byta lamporna lika ofta.

verbatim-professional-gu10

Verbatim har gjort samma sak och här är det också tydligt att man valt komponenter av högre kvalité till de professionella serierna. Här får man också märkbart mycket bättre produkter även om Verbatim i likhet med Philips har mycket bra produkter även för konsumenter. För Verbatim liksom för Philips gäller att valfriheten med färg och ljusflöde är betydligt större med det professionella sortimentet.

Ska man köpa professionell belysning kan vi tipsa om www.xcen.se som har väldigt lång erfarenhet av professionell LED-belysning.

Svara